KAURA-AHON KANSANMUSIIKKIYHDISTYS RY

Vuonna 2006 perustettu Kaura-ahon kansanmusiikkiyhdistys ry levittää kansanmusiikkipohjaisen ja akustisen musiikin ilosanomaa Varkauden seudulla. Hallituksen toisena puheenjohtajana toimii tällä hetkellä Arto Julkunen.  Näkyvin ja kuuluvin osa toimintaa on Rimpsaus -yhtye, mutta muutakin....

...tavoitteenamme on järjestää kansan-, folk-  ja maailmanmusiikkiin liittyviä tapahtumia yhdessä muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Yhdistys toimii Tropical Winter Ukulele Festin  sisällöntuottajana.

Poimintoja yhdistyksemme toiminnasta

(tuoreimmat päällimmäisenä)

Maailman pohjoisin kansainvälinen ukulelefestivaali järjestetään Leppävirralla vuosittain tammikuun lopussa. Kakmu on tiivisti mukana! www.tropicalwinterukulelefest.com

Yhdistys pyöritti ukulekerhoa ja -alkeisopetusta kevätkaudella 2015. Kokoontuminen keskiviikkoisin Soisalo-opistolla. Opetuksessa yhdistyi ryhmäopetus ja verkko-opiskelu, joka on mahdollista rockwaykoulut.fi:n kanssa tekemämme sopimuksen avulla. Aikuisten matalan kynnyksen musiikkitoiminta on meille kansanmusiikiyhdistyksenä rakas asia! - myöhemmin opetus yhteistyössä Soisalo-opiston kanssa ja sen alaisuudessa.

Rimpsaus 20 v juhlakonsertti  pidettiin pe 16.11. klo 19.00 Warkaus -salissa. Mukana myös Pave Maijanen, Olavi Rytkönen ja Dancing Foxes. Yli 300-henkinen yleisö nautti sekä tervetuliaisglögistä että konsertista. Kiitos yleisölle, artisteille, Warkaus-salin väelle ja yhteistyökumppaneille (Warkauden Lehti, Osuuspankki, Osa ja Tarvike sekä Mekaanisen Musiikin Museo)!

Yhdistys osallistui Varkauden ja Petroskoin ystävyyskaupunkitoiminnan 45 vuotistapahtumiin Petroskoissa 21.-24.10.2010. Pääjuhlaan Rimpsaus valmisti  uuden esityksen  yhdessä Dancing Foxes -tanssiseuran  kanssa.

Kiitämme lämpimästi Varkauden kaupunkia sekä kaikkia niitä tahoja ja toimijoita, jotka auttoivat matkan onnistumisessa. Kiitos Juha Koivula! Voikoon hyvin kaikkien kansojen välinen yhteisymmärrys ja yhteistyö!

Mestaripelimanni ja Pohjois-Savon oltermanni Erkki Vepsäläinen täytti kunniakkaat 80 vuotta.  Juhlakonsertin Warkaus-saliin järjestivät yhteistyössä Pohjois-Savon Pelimannit ry ja Kakmu ry. - Erkkihän tunnetaan myös Rimpsauksen perustajajäsenenä,

Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto myönsi yhdistykselle apurahan "Akustisen- ja kansanmusiikin klubitoiminnan järjestämiseksi Keski-Savossa." Kiitämme lämpimästi!

Klubeissa esiintyivät Mikko Perkoila, Timo Väänänen ja Taith, Pave Maijanen, Matti Johannes  Koivu, Eino Happonen sekä Hänä & The Tigers. Iltoja isännöi Rimpsaus.

Yhdistyksemme teki yhteistyötä teatteriryhmä Nimettömät ry:n kanssa! Musiikki- ja lauluharjoitukset alkoivat  keväällä  ja KYMMENEN TIKKUA LAUDALLA tuli ensi-iltaan 28.6.2008. Mielenkiintoista tarinaa elävöittivät tunnetut ja rakkaat laulut eri vuosikymmeniltä. Käsikirjoituksen teki Iiris Salmela ja ohjaajana toimi Tuomo Salmela. Projektissa oli mukana n. 40 henkilöä.

Nimettömät ry juhli samalla 15-vuotista taivaltaan. Useita valtakunnallisiakin huomionosoituksia saaneen ryhmän tämänvuotinen näytelmä arvioitiin merkittäväksi kulttuuriteoksi.

Kaura-ahon kansanmusiikkiyhdistys ja Rimpsaus kiittävät hyvin sujuneesta yhteistyöstä ja toivottavat onnea juhlivalle teatteriryhmälle!

VARKAUDEN KANSALAISOPISTO  järjesti kurssin

DJEMBE -RUMMUN RAKENTAMINEN

Se pidettiin Varkaudessa 24.-25. helmikuuta 2007. Kurssin opettajana toimi soitinrakentaja Jouni Kurki. Kahden päivän aikana rakennettiin oikea rumpu esivalmiista aihiosta ja opeteltiin soiton alkeet.

Kiitämme kansalaisopistoa ja muita ystäviämme kurssin mainiosta onnistumisesta!